Noutati

Repartizare trimestriala dividende

Incepand cu acest an, Guvernul a aprobat o noua lege prin care societatile pot distribui dividende din rezultatul pozitiv al anului curent. totusi daca societatea inregistreaza pierderi anterioare, acestea trebuie intai recuperate. Repartizarea dividendelor se poate face dupa intocmirea unor situatii financiare interimare aprobate de catre adunarea generala. In cazul in care la sfarsitul anului s-au distribuit dividende mai mari decat rezultatul final, acestea trebuie retituite in termen de 60 de zile. Distribuirea de dividende dintr-un rezultat fictiv poate fi pedepsita cu inchisoare de la 1 la cinci ani. 

Declarația Unică 2018

Declarația Unică, al cărei termen de depunere a fost amânat de Guvern până pe 31 iulie 2018, ridică încă multe întrebări din partea românilor care trebuie să o depună. Persoane fizice autorizate (PFA), cei cu drepturi de autor sau cu chirii au pus întrebări pe pagina de Facebook a ANAF, zilele trecute, și au primit anumite clarificări.

Contul unic ANAF

Incepand cu 01.07.2018 impozitele catre bugetul de stat precum si contrbutiile sociale obligatorii se vor achita in contul unic. In acest sens s-au emis Ordinele Presedintelui ANAF cu numerele 1612/2018 privind obligatiile fiscale care se platesc in in contul unic si 1613/2018 privind modul de stingere a obligatiilor fiscale din contul unic. Contributia asiguratorie pentru munca se plateste in contul special destinat acesteia.

Case de marcat cu jurnal electronic

Guvernul a modificat, în ședința de astăzi, printr-o hotărâre, normele metodologice de aplicare a OUG nr 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat fiscale, stabilind cerințele tehnice pe care casele de marcat cu jurnal electronic trebuie să le îndeplinească pentru a fi autorizate.